Kraja Hotell.
Stugby.
Camping.

”Kraja
– platsen dit du längtar”

Kraja är ett samiskt ord och betyder ”platsen dit du längtar”. Här finner ni det gamla värdshuset med hotell, stugor och camping. Restaurangen blickar ut över en vacker sjöutsikt.
För er som söker ett mysigt ställe att konferera är detta perfekt! Kraja tipi är anpassad för konferenser och här finns flertal styrelserum. Under sommaren är Kraja en camping med många aktiviteter och stor utomhuspool.

Restaurangen

Kraja Värdshus restaurang blickar ut över sjön Sälla. Här serveras välsmakande värdshusmat där Norrland främst står på menyn. Vi tar alltid emot specialbokningar och är ni ett sällskap som vill ha en mer privat middag finns flera alternativa rum att avnjuta sin middag på.
Kraja terass är en avslappnande och vacker platser som öppnar under sommaren.

Bastu och relax

Här får du möjligheten att koppla av efter en stressig dag med bastu och utomhusjacuzzi. Relaxavdelningen är fritt tillgänglig för boende på hotellet. Bor du inte på hotellet kan du både använda den för en mindre avgift men också hyra hela relaxen för ett mindre sällskap.

Jacuzzin är för närvarande ur funktion

Krajas historia

Krajagården uppfördes 1896 av timmermännen ”Finn-Anders” och ”Finn-Samuel”. Byggnaden som varit både doktors- och jägmästarebostad, blev 1914 ålderdomshem för orkeslösa samer. Denna funktion hade byggnaden fram till år 1925. Arjeplogs kommun övertog Krajaudden år 1956, Krajagården blev vandrarhem och stugor började byggas på området. På nyåret 1977 startade ombyggnaden av gården till värdshus och det öppnades för allmänheten under samma år. Strandrestaurangen tillkom år 1982. Hotel Silverhatten köpte sedan upp Kraja och har det fortfarande kvar. Vi har försökt att behålla den rustika miljö av värdshuset som skapades under 1800-talet.

Våra boenden

Enkel och dubbelrum

Hotell kingsize säng

Minisvit

Hotellstudio

HOTELL

Välkommen till Kraja Hotell. Vårt 4-stjärniga hotell har 52 dubbelrum och en minisvit. Vilket dubbelrum passar er bäst?  Välj mellan både  enkelsängar och kingsize säng. Hälften av rummen blickar ut över sjön och relaxavdelningen har förutom bastu även utomhusjacuzzi. Hela hotellet har gratis wifi för våra gäster.

CAMPING

Krajas 4-stjärniga camping är öppet både sommar som vinter. Campingen har ett fullutrustat servicehus med dusch, bastu, kök, skötbord och tvättstuga. Här finns gratis pool, minigolf, tv-spel, lekpark, studsmatta, flottar, cyklar, båtar, kanoter och trampcyklar till uthyrning.

Stugor

STUGBY

På Kraja camping kan du välja om du vill bo i stuga eller med din husvagn och husbil. Vi har ett flertal olika stugor här kan du bo under sommar som vinter och bara njuta av Arjeplogs vackra natur.

Kraja

1 + 5 =

KRAJA

938 32 Arjeplog
Telefon: +46 (0)961-315 00
E-post: kraja@silverresort.se