Kraja Hotell.
Stugby.
Camping.

”Kraja
– platsen dit du längtar”

Kraja är ett samiskt ord och betyder ”platsen dit du längtar”. Här finner ni det gamla värdshuset med hotell, stugor och camping. Restaurangen blickar ut över en vacker sjöutsikt.
För er som söker ett mysigt ställe att konferera är detta perfekt! Kraja tipi är anpassad för konferenser och här finns flertal styrelserum. Under sommaren är Kraja en camping med många aktiviteter.

Restaurangen

Krajas restaurang ligger vackert belägen intill sjön Sälla. Här serveras god genuin mat lagad på lokala råvaror. För sällskap som önskar en mer privat tillställning kan vi erbjuda flera alternativa rum för lunch eller middag. Sommartid öppnar vi upp terrassen, där du kan avnjuta en välsmakande middag eller en god kopp kaffe i kvällssolen. Välkommen in!

Krajas historia

Krajagården uppfördes 1896 av timmermännen ”Finn-Anders” och ”Finn-Samuel”. Byggnaden som varit både doktors- och jägmästarebostad, blev 1914 ålderdomshem för orkeslösa samer. Denna funktion hade byggnaden fram till år 1925. Arjeplogs kommun övertog Krajaudden år 1956, Krajagården blev vandrarhem och stugor började byggas på området. På nyåret 1977 startade ombyggnaden av gården till värdshus och det öppnades för allmänheten under samma år. Strandrestaurangen tillkom år 1982. Hotel Silverhatten köpte sedan upp Kraja och har det fortfarande kvar. Vi har försökt att behålla den rustika miljö av värdshuset som skapades under 1800-talet.

Våra boenden

Enkel och dubbelrum

Hotell kingsize säng

Minisvit

Hotellstudio

HOTELL

Välkommen till Kraja Hotell, vackert beläget längst ut på Kraja udde. Här bor du bekvämt på vårt 4-stjärniga hotell som erbjuder 52 rum totalt, inredda med två enkelsängar eller en dubbelsäng. Alla rum erbjuder gratis WiFi och internationella TV-kanaler. Vår goda frukostbuffé ingår förstås, och det gör även tillgång till bastu.

CAMPING

Krajas 4-stjärniga camping är öppet både sommar som vinter. Campingen har ett fullutrustat servicehus med dusch, bastu, kök, skötbord och tvättstuga. Här finns minigolf, lekpark, studsmatta, flottar, cyklar, båtar, kanoter och trampcyklar till uthyrning.

Stugor

STUGBY

På Kraja camping kan du välja om du vill bo i stuga eller med din husvagn och husbil. Vi har ett flertal olika stugor här kan du bo under sommar som vinter och bara njuta av Arjeplogs vackra natur.

Kraja

1 + 8 =

KRAJA

938 32 Arjeplog
Telefon: +46 (0)961-315 00
E-post: kraja@silverresort.se