Vyer.
smakupplevelser.
Genuina råvaror.

— Välkommen till bords

Med storslagen panoramautsikt över Arjeplog och Hornavan, hälsar vi dig välkommen till vardag och fest! Vårt kök serverar en fin internationell meny, samt fantastiska norrländska specialiteter för att tillfredställa alla våra olika gäster.

Lunchmeny

För närvarande är lunchserveringen stängd

 

— A la carté

I Silverhattens restaurang strävar vi efter att uppnå vår kulinariska filosofi som bygger på smaker av lokala produkter som kan berikas med vin. Kocken Wojtek Łatyszkiewicz och hans team skapar på sitt konstnärliga sätt smakupplevelser med en känsla för de genuina produkterna. Sommelier Kamila Dzierżawska har matchat den perfekta vinerna med de olika rätterna.

Event meny 2017

Under April – November så är restaurangen bara öppen för bokningar. Här finner ni menyn under denna period.

Eventmeny

Meny 1

Gravad Lax
Gravad lax gjord på vårt eget recept som smakfullt serveras på ett tunnbröd tillsammans med en kompott av rädisor, rödbetor, fänkål och körvel

Älgentrecote
En saftig älg entrecote som serveras med en colcannon kaka och en rödlökssås som kryddats smakfull med Mackmyra whiskey.  Tallriken förädlas ytterligare med rökt smörskum, gröna ärtor och ägg mollet samt ärtskott.

Äppelpaj
Hemmagjord äppelpaj när den är som bäst. Serveras med äppelmarmelad och vaniljglass som kryddas med kanel

 

Meny 2

Älgråbiff
Råbiff gjord av älg som serveras med en hemmagjord hollandaisesås,   King oyster svamp med en långtidskokad äggula och picklad schalottenlök.

Laxfilé
En saftig norsk laxfilé från atlanten som långtidskokas för att ge bästa resultatet och serveras med brysselkål och baby spenat och en beurre blank sås

Vitchoklad Blondies
En vit choklad blondie som serveras med vitchoklad mousse och en saltad karamellsås smaksatt med kaffe.

 

Meny 3

Rökt ren

Rökt ren är en lokal delikatess, som röks för att skapa maximal smak, och delas ner i tunna skivor som serveras på en polarkaka med en senapsemulsion och picklad lök, lingon och kantarell.

Biff cheek
Biff cheek är kindmuskel på ett nötdjur som är en mycket mör och smakfull del av djuret. Köttet grillas varsamt och serveras med confit potatis och en puré av morot som kryddas med stjärnanis och kanel och grillad purjolök samt en skysås.

Hemmagjord Glass

Hemmagjord glass, gjord på vårt eget recept, med mint olja och sorrel som serveras med förädlad gurka.

 

Meny 4

Tomatsoppa
Tomatsoppa med rostad paprika och crème fraiche som smaksatts med anjovis, dill och korianderfrön och rundas av med olivolja.

Vilt Bourguignon
En kraftfull bourguignon gjord på det godaste av renkött och älgkött, morötter, rödbetor och silverlök och som serveras med hemmagjort potatismos toppad med västerbottenost.

Chocolate tarte
Smakrik chokladtårta kryddad med rökt salt och som serveras med färs bär och hemmagjorda maränger.

 

Meny 5

King Oyster
Långtidskokade King oyster svamp som serveras med en skum gjord på västerbottenost på en bädd av brödbitar, rostad lök och körvel.

Renstek
Grillad renstek med pomme dauphine som serveras med glaserade rödbetor och glaserade morötter och örtdressing.

Lemon curd paj
En hemmagjord paj av lemond curd med hasselnötsglass citrongelé och krossade nötter.

 

Meny 6

Ravioli med ost och spenat
Egen tillverkad ravioli som fylls med spenat, keso och ost som serveras med långtidskokad äggula, örter och tryffelolja.

Torsk med Risotto
En stekt torsk som server med en risotto negro och en söt lökpuré, svartrot samt blåbärsmajonnäs och en citronskum.

”Granny smith”-sorbet
En hemmagjord äppelsorbet gjord på Granny smith äpplen som serveras med äpplegelé, äpplemos och sockervadd.

 

Meny 7

Jordärtskockssoppa

Rostbiff
En långtidskokad rostbiff som serveras med ugnsbakade rotfrukter och en senapssås som smaksatts med choklad.

Svenska bär coulis
En kompott med svenska bär av hallon, blåbär och lingon som serveras med en blåbärsgelé, en blandning av krossade nötter och en skum gjord av honung.